Alt-Fel.roTags: alergii, copii, animale, adhd, antihistaminice

Sunt multe neintelegeri si opinii gresite despre cauzele alergiilor si despre modul in care pot fi cel mai bine tratate. Iata cateva dintre cele mai des intalnite, plus explicatiile a ceea ce se intampla de fapt.

 

Copiii cresc si lasa in urma alergiile
 
In cazul unora dintre copii, da, e adevarat, dar majoritatea raman cu ele, in special la alimente, cum ar fi nucile sau pestele. Cel putin 50% dintre alergiile la animale de casa, polen si praf persista si in viata de adult.
 
Alergiile sunt doar in mintea noastra
 
Alergiile sunt reactii la substante din mediul inconjurator si mancare, rezultand in inflamatii alergice care pot afecta, in ultima instanta, viata. Emotiile pot exacerba simptomele, dar nu sunt niciodata cauza principala.
 
Alergiile la mancare cauzeaza hiperactivitatea
 
Alergiile la mancare nu pot declansa hiperactivitatea. Copiii cu ADHD pot deveni mai activi dupa ce consuma dulciuri si mancare de la fast-food, dar este o reactie provocata de zahar, si nu de alergia in sine.

Testarea alergiilor este o pierdere de timp, pentru ca, probabil, vei reactiona la orice
 
Testarea alergiilor este un demers corect si trebuie sa aiba loc in mod curent si atent, dupa ce persoana in cauza discuta cu medicul despre simptome si istoric medical. Majoritatea oamenilor alergici reactioneaza doar la cativa alergeni, care, odata identificati, pot fi evitati.
 
Testarea alergiilor este periculoasa si trebuie evitata in cazul copiilor
 
Ocazional, testele aplicate pe piele pot declansa o reactie usoara a pielii, dar foarte rar. In cazul celor hipersensibili se aplica testarea sangelui. Daca se supecteaza o alergie, copiii trebuie testati, de la varsta de patru luni in sus.
 
Plantele de interior cauzeaza rinite alergice
 
Rinitele alergice sunt, de obicei, declansate de polenul ierbii sau al copacilor. Vantul care ajuta la polenizare poate declansa mai multe alergii decat florile care se polenizeaza cu ajutorul insectelor.
 
Cainii cu parul scurt nu dau nastere la alergii

Toti cainii pot provoca alergii, pentru ca pielea si saliva, nu parul, sunt alergene.
 
Daca te expui intentionat la contactul cu animalele de casa, te vindeci
 
Daca esti alergic la animale de casa, reactia alergica nu se va opri prin expunere prelungita la stimuli, ci doar se va inrautati.
 
Reactiile alergice sunt mai agresive cu fiecare expunere
 
Nu se poate prevedea cum va reactiona o persoana dupa fiecare expunere la un alergen. Reactia poate fi aceeasi cu cea de dinainte, mai puternica sau mai accentuata.
 
Antihistaminicile nu-si mai fac efectul daca sunt luate tot timpul
 
Antihistaminicile pot fi luate pe perioade lungi de timp si nu devin mai putin eficiente.
 
Oamenii care au alergii ar face bine sa mearga sa traiasca in desert
 
Plantele care provoaca alergii abunda in mediile uscate, semidesertice. Astfel, alergiile se inrautatesc in astfel de medii.

Alina Negrutiu


Alt-Fel.ro © 2020