Tags: ulei de masline, uleiul de masline, masline, grasimi, omega 3, omega 6, vitamine
Maslinele erau cunoscute in intreaga zona mediteraneana inca din neolitic. Numit de Homer "aurul lichid", uleiul de masline si-a consolidat renumele de aliment-medicament in perioada de apogeu a Greciei antice.
Acest ulei era, asadar, folosit atat pentru hrana, cat si in scop terapeutic: vechii greci observasera ca putea fi dat ca leac in caz de slabiciune fizica si contra durerilor de burta.
Uleiul de masline cel mai valoros este obtinut din maslinele verzi. Cel mai sanatos este uleiul de masline extra-virgin, adica cel obtinut dupa prima presare a pastei de masline. Procesul de obtinere a uleiului de masline extravirgin este simplu si presupune exclusiv procedee mecanice. Calitatea uleiului de masline extravirgin depinde primordial de soiul de masline si de conditiile climatice.
Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.