Alt-Fel.ro



Tags: echinaceea, ceai, plante medicinale, cultivarea plantelor medicinale

Cum a venit sezonul rece, tot mai multi oameni au inceput sa ia cu asalt farmaciile. Chiar daca nu ninge inca, diferentele de temperatura pot provoca numeroase inconveniente.

Cum puteti preveni raceala? Simplu: apelati la echinaceea; face minuni. De asemenea, poate fi folosita cu succes in curele pentru detoxifierea organismului, gripe, raceli, infectii, reumatism (ca unguent) afectiuni dermatologice si nu numai.

Numeroase studii au aratat ca echinaceea este valoroasa in sustinerea sistemului imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie. Ba chiar apare si pe lista de ingrediente a produselor cosmetice, mai ales a cremelor pentru protectia solara, a celor impotriva ridurilor si a celor hidratante.
 
Te simti tot timpul obosit si ai nevoie de o pauza? Echinaceea te poate ajuta. Este experta in sindromul oboselii cornice. Echinaceea poate fi administrata sub forma de tinctura, capsule sau ceai.

In concluzie, echinaceea este indelung folosita incepand de la banalul guturai pana la diferite forme de cancer.

Este bine stiut faptul ca echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi. Sigur, este o planta exotica, originara din America, insa incepand, cu precadere din anii 80, a inceput sa fie folosita si de catre romani. Asa ca, nu va faceti griji! Acum poate fi cultivata si in Romania.

Echinaceea este o planta medicinala de cultura, care poate atinge inaltimea de un metru. Florile de echinaceea au culoare roz liliachie. In industrie se folosesc florile, tulpinile, dar si radacinile, ceea ce constituie un mare avantaj, fata de alte plante medicinale.

Iar daca vreti sa incepeti o afacere cu plante medicinale, trebuie sa stiti ca oferta nu este acoperita nici 50%.


Alt-Fel.ro © 2024