Alt-Fel.roTags: protectia muncii, securitatea muncii

Libertatea timp de 3 ani, mii de lei amenda, alte mii de lei cheltuieli post-accident (cheltuieli de spitalizare, plata salariatului care il inlocuieste pe accidentat) sau diminuarea profitului.

La nivel de intreprindere, costurile sunt determinate de efectele imediate asupra starii de sanatate a salariatilor, dar si asupra intreruperilor de productie. Am intocmit pentru dvs. o lista care contine cele mai importante categorii de costuri determinate de accidentele de munca la nivel de intreprindere. Lista cuprinde variabilele sau indicatorii care sunt in mod obisnuit inclusi in analizele economice cu privire la securitatea si sanatatea in munca si modul acestora de exprimare in costuri.


Cum sa aplicati Legea 319/2006 in firma dvs.? Aflati din newsletter-ul Securitatea si Sanatatea in Munca! Cititi tot ce nu scrie in ziare despre securitatea si protectia muncii! Click aici!


Cea mai buna modalitate de a respecta normele de securitatea muncii si de a evita amenzile de la Inspectia Muncii!


? Reabilitare nemedicala (bani cheltuiti de angajator pentru a inlesni revenirea la locul de munca ? instruire, consiliere, adaptarea locului de munca) → facturi.

? Administrarea absentelor pe caz de boala, a vatamarilor etc. (activitati administrative care trebuie efectuate de intreprindere in legatura cu concediile de boala) → salarii totale pentru timpul petrecut la locul de munca.

? Echipament defect (despagubiri sau costuri de reparatii ale masinilor, localurilor, materialelor sau produselor asociate vatamarilor profesionale) → costuri de inlocuire.

? Costuri care nu sunt legate de sanatate ? investigatii, managementul timpului, costuri externe ? (timp si bani cheltuiti pentru investigarea vatamarilor, evaluarea locului de munca) → salarii totale pentru timpul petrecut la locul de munca.

? Efecte asupra partilor variabile ale primelor de asigurare, prime de asigurare pentru riscuri mari (modificari ale primelor ca urmare a incidentei vatamarilor si imbolnavirilor de natura profesionala) → facturi.

? Responsabilitati, costuri juridice, penalizari → facturi, revendicari, costuri de instalare, amenzi, penalizari.

Integral in newsletter-ul "Securitatea si sanatatea in munca"! (click aici)

Alt-Fel.ro © 2021