Alt-Fel.roTags: romania, elvetia, japonia, codul muncii, resurse umane

Se spune si se mai si scrie prin poezii ca, in Romania, unde sapa sapa locul, sare din pamant norocul... si ca... muntii nostri aur poarta. Pe scurt, am fi o tara bogata, dar care, de foarte multe ori in istorie (va suna cunoscut, nu?) a fost slab gestionata, cu resursele ei cu tot.

In schimb, exista si state al caror sol nu ascunde nici petrol, nici diamante, nici aur, nici macar minereu de fier, bauxita, uraniu sau, mai nou, mult ravnitul litiu. Cele mai cunoscute exemple de tari fara resurse dar care au reusit o foarte sanatoasa si durabila dezvoltare economica sunt Elvetia si Japonia.

Prima dintre acestea a luat-o incetisor, in ritm de ticait de ceasornic, caci harnicii fermieri elvetieni nu aveau stare nici macar in grelele ierni in care satele lor erau izolate de celelalte localitati. S'atunci, se apucau sa mestereasca la niste obiecte relativ noi pentru acele vremuri: ceasurile.

Treptat si muncind pe rupte, elvetienii au progresat enorm, facand dintr-o tara mica o uriasa forta economica. Putine state pot fi definite ca fiind tara, patria mai multor domenii. Elvetia este, in egala masura, tara ceasurilor, tara ciocolatei si tara bancilor, desi nu aici s-a inventat ceasul, nici nu s-a baut/mancat prima ciocolata si nici nu a aparut prima banca din lume. Dar elvetienii au stiut sa importe resurse si sa le adauge acestora mult mai multa valoare. Cum au reusit asta? Folosind probabil cea mai valoroasa resursa dintre toate: resursele umane.

La fel ca si in cazul unei tari intregi, si in cazul unei firme, resursele umane sunt de departe cele mai importante. De ce? Pentru ca fara resurse umane de calitate, nimic nu functioneaza. Oricat de bune ar fi produsele unei firme, nici nu se fac singure si nici nu se vand singure. Prin urmare, in orice companie, gestionarea optima a resurselor umane este o prioritate.

O echipa de reputati specialisti cu o vasta experienta in legislatia muncii si in resurse umane a realizat  CD-ul 107 modele si formulare vitale in resurse umane, cu ajutorul caruia munca dumneavoastra se simplifica printr-un singur click. Gasiti intr-un singur loc: modele, formulare, chestionare, teste, liste de control, sfaturi si recomandari conform prevederilor din Codul muncii.

Practic, un consultant virtual va este permanent la dispozitie! Cu ajutorul lui, redactarea documentelor obligatorii sau a rapoartelor de activitate devine o simpla formalitate. Selectati, printati si gata! 107 modele si formulare vitale in resurse umane sunt modul optim de a gestiona cea mai scumpa dintre resurse: resursele umane!

Alexandra Stanescu

Intocmiti, in doar 5 minute, orice document solicitat de catre inspectorii de munca sau superiorii dvs. si evitati amenzile din Codul muncii!


Alt-Fel.ro © 2020