Alt-Fel.roTags: prima casa, program prima casa, credit imobiliar, locuinte, prima casa 4, banci, creditare

Iepurasul de Paste vine cu o promisiune pentru cei care doresc sa-si achizitioneze o locuinta. Persoanele interesate de contractarea unui credit imobiliar pot incepe pragatirile pentru acest demers. Dupa sarbatorile pascale se da startul la noua varianta a Programului "Prima Casa".

Anuntul a fost facut de catre premierul Emil Boc, in cadrul unei intalniri cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Potrivit premierului, ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pentru impartirea garantiilor intre stat si banci in cadrul acestui program va fi publicata astazi in Monitorul Oficial. Ulterior, in termen de 15 zile Ministerul Finantelor Publice trebuie sa definitiveze proiectul normelor de aplicare a actului normative.

De asemenea, Fondul trebuie sa incheie un protocol aditional cu bancile dispuse sa acorde credite in programul "Prima Casa".

"Cred ca dupa Sarbatorile de Paste oamenii pot merge la banci sa discute despre Programul Prima Casa in forma modificata (...) Neoficial, sunt cel putin doua sau trei banci care si-au anuntat intentia, dar dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial se va consemna optiunea lor clara. Cert este ca avem banci interesate sa continue programul", a declarat Emil Boc.
Programul "Prima Casa 3" mai are disponibil un plafon de garantii de circa 45-50 de milioane de euro, care ar putea fi epuizat in urmatoarele zile, a mentionat presedintele Fondului National de Garantare, Aurel Saramet, fiind astfel nevoie de nou sistem instituit de Guvern.

Lacramioara Vidru

Alt-Fel.ro © 2021