Alt-Fel.roTags: restaurante, vinuri, bucuresti, romania, trenuri

Intre Mosilor si Foisorul de Foc, intr-o curticica care nu te atrage la prima vedere, s-a deschis acum ceva vreme "Patio", un mic si intim restaurant italienesc. Trebuie sa ai doar curiozitatea sa-i pasesti pragul, fiindca odata ce-ai facut-o nu te mai induri sa pleci! "Un zambet de om" te imtampina la intrare si te imbie imediat cu meniul variat si savuros, la preturi fara concurenta.

Restaurant italian cu atitudine! Vinuri variate, bucate alese si cel mai bun Tiramisu cu fructe de padure!

Muzica napolitana in surdina te poarta pe meleagurile insoritei Italii! Te poti duce cu o prietena sa savurezi un capucino veritabil sau seara cu prietenii, la luminitele felinarelor din curte, sa alegi un muschi de vita cu sos din ierburi aromate sau chiar sa faci o petrecere de aniversare de 30 - 40 persoane, restaurantul apartinandu-ti in intregime.
Va recomand acest loc"sor in stil italienesc, pe strada Iancu Capitanu, strada din spatele Foisorului! Rezervari: 0722.600.630; www.patio.ro
***
Dragii mei, intr-o minunata curte cu flori multicolore care-ti incanta ochiul si sufletul, intr-o superba casa veche amenajata de un priceput designer, salasluieste restaurantul DE GUSTIBUS! Se afla pe strada Marcel Iancu. nr. 10, in spatele Caii Mosilor. Nu va dau telefonul unde ati putea sa faceti rezervari deoarece nu vreau sa va supun nervii la incercare!

La intrare am fost intampinata, de sub o umbreluta vesela, de un chelner nu tot atat de vesel, ba chiar putin iritat de sosirea mea.Tragea cu foc dintr-o tigare si savura un espresso lung! Nu a putut sa-mi dea nicio lamurire depre ceea ce ma interesa in vederea rezervarii unei mese pentru 10 persoane! Regula de baza a comertului nu era respectata: "Clientul nostru, stapanul nostru!"

Am dorit sa vorbesc cu managerul, dar .... dupa cinci minute de cautari prin curte si prin interiorul restaurantului, am primit informatia ca managerul este in concediu. Am insistat totusi sa vorbesc cu cineva si am fost indrumata catre un numar de mobil de pe o carte de vizita foarte aspectuoasa: managerul adjunct - dna Gabriela Gaia - care insa nu stia nici cand vine la restaurant, nici cate rezervari are si nici macar nu stia daca poate aranja o masa festiva pentru o aniversare, cu tacamuri, pahare si o lumanarica! Trist, dar adevarat. Pacat de frumusetea locului cand este populat de astfel de oameni! Am renuntat la florile superbe, la curtea umbrita, la designul reusit! Vorba aceea: "pe-afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul!"

Ocoliti DE GUSTIBUS! Nu aveti ce degusta!
***
Sa mergi cu "trenul foamei" (asa se numeste trenul ce face legatura intre Suceava si Timisoara) este o aventura! Mai bine renunti! Daca nu ai totusi incotro, sa ai obligatoriuin dotare: ochelari de cal, dopuri in urechi, batiste parfumate si un eventai! A! Si sa nu uiti sa te duci la WC inainte de-a te urca in tren! Degradare si Batjocura totala fata de notiunea de om! Nu exista cred ceva mai cumplit in relatia servicii pentru om! Dai o gramada de bani pe biletul la clasa I - aproximativ 70 de lei - si in trenul care pare a fi desprins din "Marile Sperante" gaseti mizerie, imputiciune, mirosuri infioratoare si cumplita caldura a verii! Totul pare sa cada peste tine, totul este slinos, totul este imbacsit! Iti este sila sa te atingi de orice din incinta acestui tren mizerabil! Si cand imi povestea bunica despre calatoriile ei cu trenul la Calimanesti... Doamne, i se lumina fata! Oare atunci Romania era aletfel? Oare de ce? Poate din cauza noastra, a oamenilor!? Poate ca pe drum, in atatia ani, ne-am pierdut bunul-simt si bunele maniere!Poate ca nu mai suntem motivati!?Ce se intampla cu noi, oameni buni? Raspundeti-va la o intrebare: cand ati aruncat ultima oara ceva pe jos?

In orice caz, daca alegeti sa mergeti cu trenul, ganditi-va de doua ori! Incercati mai bine cu... bicicleta!

Alt-Fel.ro © 2021