Alt-Fel.roTags: sf. valentin, dragobete, ziua indragostitilor

Valentin s-a nascut pe 14 februarie. Umil preot din Roma antica, ucis in numele iubirii si dat ulterior spre adoptie in America. Pamantul fagaduintei a fost insa darnic cu el. L-a imbaiat in ape parfumate, l-a imbracat stralucitor si l-a vandut in milioane de exemplare si sub mii de forme indragostitilor lumii.

Iar vremea s-a scurs si Valentin cel umil a devenit vedeta la Hollywood si in afara lui. Acum e trendy, si fancy, si galant. Si glossy, si arogant, si de-a dreptul fitos. E asaltat de fani si blituri. Isi plimba dragostea in lux. O stropeste din belsug cu sirop si-o pudreaza cu vanilie. O inveleste in matasuri si-o culca atent in puf roziu.

Este un rasfatat al sortii si al iubirii, caci impartind mereu inimi sclipicioase si dulcegarii indecente s-ar presupune ca este la randu-i iubit.

Valentin a emigrat in Romania cand tara s-a deschis nerabdatoare catre Occident. Cu aroganta de vedeta internationala a cautat sa se aseze intre sarbatorile autohtone. A dat interviuri si-a inceput sa imparta fotografii cu autograf. In scurt timp, ne-a cucerit.

Intai televizoarele apoi calendarul.

***
Ziua lui Dragobete este pe 24 februarie. Cel mai probabil. Data variaza, caci pe vremea lui, autoritatile dacice nu eliberau certificate de (...)

Click Aici si citeste editorialul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021