Alt-Fel.roTags: recensamant, milioane, statistica

Fondul principal lexical cuprinde cuvintele pe care fiecare dintre noi le scoate pe gura, le scrie cu pixul, stiloul, creionul, tastatura, zi de zi.

In acest fond a intrat, cumva fortat, referirea sablon la populatia Romaniei. Aproape ca nu exista politician, prezentator de stiri, reporter, mediator de emisiune care sa nu se refere la noi ca la "cele 23 de milioane de romani". Exista - e drept - si o... minoritate, o subgrupa a celor care fac referiri la numarul de cetateni folosind "cele 22 de milioane de romani".
 
Statistic, al douazecisitreilea milion a fost atins inainte de 1989, parca prin 1988, iar pruncul a fost nasit, in stil occidental, de cuplul Ceausescu. Dar 23 de milioane se numarau daca o fi fost corecta statistica, intrucat, tot pe vremea aia, orice parloaga obtinea celebrele "11.000 de tone de grau la hectar".
 
In 1992, s-a facut un recensamant al populatiei si, in 2002, altul. Acesta din urma (la propriu) arata ca numarul de cetateni cuprinsi in spatiul carpato-danubiano-pontic era de 21.698.181. Asta in (...)

Click Aici si citeste editorialul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021