Alt-Fel.roTags: valentine's, valentine's day, iubire

Se spune ca iubirea nu are varsta si ca nici n-ar trebui legata de o data calendaristica anume, de o "Zi a iubirii". Nimic mai adevarat: iubirea care ne implineste, ne scalda inima in lumina este cea care radiaza mereu proaspata, aceeasi si totusi noua, in fiecare zi ca-n prima. Mai avem, atunci, nevoie de o "zi a iubirii"? Exista "zile speciale" in care acordam fiintei dragi mai multa atentie, in care, spre exemplu, incercam sa-i facem o surpriza frumoasa (ori suntem noi "beneficiarii" unei asemenea surprize)?

De ce ne trebuie o "zi a iubirii", cand iubirea exista si ar trebui sa se manifeste in fiecare clipa? Fiindca suntem fiinte complexe, cu fluctuatii impredictibile ale starii de spirit si care au nevoie, mai mult sau mai putin, si de singuratate? Fiindca iubirea este o flacara ce nu poate arde permanent la aceeasi intensitate si are nevoie, tocmai pentru a putea reveni intensa si proaspata, de intervale de "odihna"? Explicatia nu este una simpla: exista, cu siguranta, mai multe cauze.

Factorii principali ai acestei "inecuatii" sunt, in opinia mea, deficitul de timp si de energie, intr-o lume tot mai dinamica si mai competitiva.
Nu mai avem timp pentru iubire. Trebuie sa muncim si sa invatam, sa ne dezvoltam afacerile, sa urcam ierarhic. Care este scopul acestei "lupte crancene"? Optimizarea pozitiei socio-profesionale si financiare? Este acesta scopul direct, insa obiectivul final sta in asigurarea unei (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021