Alt-Fel.roTags: alpinism, cel mai inalt varf din antarctica

Mandria Romaniei a urcat pana la 4.892 de metri. O brasoveanca in varsta de doar 16 ani a escaladat cel mai inalt varf al Antarcticii.

Cand pasiunea pulseaza in vene, varsta se topeste asemeni unui cub de gheata. Crina Coco Popescu a devenit cea mai tanara alpinista din lume care a atins varful Vinson (4.892 m) de pe taramul inghetat al Antarcticii. 

''A fost o ascensiune lunga, de aproape 12 ore, dar nu mi-a pus probleme deosebite.  M-am miscat bine si, desi eram evident cea mai tanara, ritmul impus de Alex,  Mario si Max mi-a convenit de minune. Dupa aproape 18 ore de la plecare, pe o vreme buna, dar cu -30 - -35 de grade, dupa o coborare cu mici peripetii, am ajuns din nou la caldura sacului meu de dormit'', a relatat Coco Popescu despre experienta de la Polul Sud.

Obiectivele Crinei par mari in comparatie cu varsta-i frageda insa tanara este decisa sa incheie expeditia din Antarctica cu escaladareamuntelui Sidley, cel mai inalt vulcan din aceasta parte de lume.

Daca si ascensiunea pe Sidley (4.285 m) reuseste, Coco va fi prima alpinista din lume care incheie circuitul Seven Volcanoes - cei mai inalti (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.


Alt-Fel.ro © 2021