Alt-Fel.roTags: legea salarizarii, parlament, legislatie, salarii, bugetari

Forma finala a proiectului Legii salarizarii a aparut prin adoptarea a sase amendamente din cele 24 propuse de parlamentari.

Guvernul isi asuma raspunderea, azi, in Parlament, pentru legile salarizarii bugetarilor. E vorba de formele finale ale textelor normative, aprobate luni, intr-o sedinta scurta speciala. Forma finala a proiectului legii-cadru privind salarizarea unitara a bugetarilor, precum si cea a proiectului de lege privind salarizarea in anul 2011 (aplicarea legii-cadru in anul urmator) au rezultat prin adoptarea a 6 amendamente din cele 24 propuse de parlamentari.

Liberalii vor salarii mai mari pentru medici

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca formatiunea sa a depus mai multe amendamente la Legea salarizarii unitare a personalului bugetar. Unul dintre amendamente se refera la modificarea grilelor personalului medical, in sensul cresterii salariilor medicilor si asistentilor de la doua la patru puncte procentuale pe grila.

Conform secretarului de stat Valentin Mocanu, in noile grile medicul rezident are un punctaj mai mare cu 43,7%, iar medicul primar cu 37,3%. Fata de Legea 330, modificari im-portante in grilele de salarizare s-au produs la Sanatate, invatamant, Cultura, Asistenta Sociala. Profesorul gradul I va beneficia de un punctaj majorat cu 26,1%, in Cultura cresterea medie a punctajelor este de 25 de procente, iar in Cercetare se ajunge cu majorarea la 55,1%. Toate acestea sunt, insa, deocamdata, cifre pe hartie, fara aplicabilitate practica.

15% din salariul pe hartie = 1,4% in buzunar

Daca legile salarizarii si legile bugetelor publice pe 2011 vor fi adoptate in formele propuse de Guvern, salariile bugetarilor vor fi majorate cu 15%, salariul minim in sectorul bugetar va fi de 690 de lei, iar salariul minim pe economie (in privat) de 670 de lei. Totusi, coeficientul unic pe care se bazeaza grilele din Legea salarizarii unitare va ramane 600 de lei.

Sursa: MEDIAFAX

Alt-Fel.ro © 2021