Alt-Fel.ro


Omenirea va avea nevoie de doua planete, incepand din 2030, pentru a-si acoperi nevoile de consum, daca acestea vor evolua in ritmul actual, avertizeaza Fondul Mondial pentru Natura (WWF), citat de AFP. Amprenta ecologica a umanitatii, indicator care evalueaza consumul de resurse naturale, depaseste cu 30% capacitatea planetei de a se regenera, insista WWF in raportul sau, "Planeta Vie 2008", publicat ieri la Paris.

Presiunea exercitata de omenire asupra planetei s-a dublat in ultimii 45 de ani, din cauza cresterii demografice si a consumului individual, explica raportul. Potrivit raportului, "indicele planetei vii", un instrument  de masurare a evolutiei biodiversitatii mondiale, care ia in calcul 1.686 de specii de vertebrate din toate zonele lumii, a scazut cu aproape 30% in ultimii 35 de ani.

Aproximativ 50 de state dispun in prezent de resurse de apa moderate sau foarte scazute, subliniaza WWF, iar numarul persoanelor care sufera din cauza lipsei de apa pe toata durata anului sau sezonier, urmeaza sa creasca din cauza incalzirii globale, adauga WWF.

Sursa: BankNews


Alt-Fel.ro © 2021