Alt-Fel.roTags: Pasti, Paste, sarbatori de Pasti

Daca cititi aceste randuri, inseamna ca mai aveti un pic si va veti bucura, si anul acesta, de Paste. Inseamna ca sunteti - chiar daca mai combateti inca pe la servicii - voiosi si sanatosi, stari pe care va doresc sa le pastrati cat mai mult.

In aceste zile ghemuite smerit sub numele de Saptamana Mare, se intampla acelasi "fenomen" care bantuie si altereaza si Craciunul: brusc, autoritati si politicieni atei; televiziuni, ziare si radiouri atee; mici si mari comercianti la fel de atei isi aduc aminte ca... exista Dumnezeu... de care pot si chiar trebuie sa se... lege, ca le face bine la afaceri.

Asa se face ca ni se umplu cutiile postale cu iepurasi asortati cu niste culori de partid sau puisori iesind din gaoace care gainateaza o semnatura de nu's ce candidat la sectorul care ne e trecut in buletin; asa se face ca oameni pe care nu i-am vazut in vietile noastre ne trimit felicitari in care ne ureaza de bine si ne incredinteaza de... toata dragostea lor (ce buni crestini!); asa se face ca toate hiper-super magazinele care percep "taxe de protectie" la raft, devin la fel de mielusei ca bietele animalute pe care la vand cu tona...

Si, pana la urma, mai bine sa-ti ureze decat sa te urasca. Pana la urma, oricine vrea sa vina la Dumnezeu are usile larg deschise...

Cum o fi oare sa te afli in pielea unui politician care semneaza stive de felicitari - toate din suflet, bineinteles. Chiar asa de mare o fi sufletul sau? O fi direct proportional cu burta? Cu leafa? Cu averea? Cat de sincer sa fie deputatul sau senatorul din circumscriptia noastra electorala care ne... "coace" (bineinteles cu ajutorul secretarei) si ne trimite... bezele? Cat de sincere vor fi urarile presedintelui sau cele ale prim-ministrului? Oare de ce nu vor sa ne faca, in timpul anului, macar 1% din binele pe care ni-l ureaza - ca, de, intra in fisa postului, mai ales in an electoral - de Craciun si de Paste?

Bine ar fi sa ne uitam la si in noi insine si sa ne dam seama, macar asa, din an in Paste, ca Iisus a avut cruce de lemn si inima de aur... Acum, toti purtam cu mandrie cruciulite de aur... dar oare din ce ne mai este facuta inima?


Alt-Fel.ro © 2021