Alt-Fel.roTags: esoterism, spiritualitate, new-age

Timpul nu mai are rabdare. Lumea, in ansamblul ei, arata foarte rau. Sutele de milioane de oameni care efectiv nu au ce manca sau cu ce-si ingriji trupurile bolnave, conflictele armate sangeroase in numele unor principii sau dogme religioase golite complet de sens, violenta urbana tot mai raspandita, abundenta negativitatii in cadrul buletinelor de stiri televizate, discriminarea sexuala cu adanci radacini dogmatice, religioase (despre care am publicat de curand o carte) s.a.m.d. reclama actiune si idei din parte celor care pot ajuta prin ceea ce stiu, prin pregatirea lor, profesionala si launtrica, prin experienta lor de munca si de viata.

Hrana pentru suflet de Pasti

O carte de exceptie a crestinatatii


In acest context, in care este nevoie de profunzime, de redobandirea sau recautarea unui sens, oamenii care se afla ei insisi in cautarea unor rosturi ar trebui sa vorbeasca, sa spuna tot ce au de spus. Esoterismul, de pilda, este minunat. De mii de ani, el reprezinta una dintre putinele posibilitati de acces la alte dimensiuni, la alte inaltimi si adancimi. In momentul de fata, insa, el trebuie sa iasa, in mare masura, din umbra in care sta ascuns de milenii.

Democratizarea esoterismului este un "ce" fara de care Mileniul III nu se va putea prea mult. Si asta pentru ca, dincoace de bine si de rau, exista bine si rau. Pana la "dincolo de bine si de rau", exista "dincoace", adica bine si rau. Iar pentru a fi mai mult bine in lume, este nevoie de cat mai multe impulsuri de dincolo de bine si de rau, adica de acolo de unde isi trag seva adevaratii esoteristi.

Faptul de a te refugia sine die intr-o alta zona, o zona unde esti alaturi numai de "ai tai", de oameni care, ca si tine, cauta sensuri fierbandu-le sangele-n vine, nu mai tine de actualitate. Poate deveni chiar o capcana. Oamenii "de afara" au nevoie de oamenii "dinauntru". Dinauntrul lor insile...

Sursa: liviuplesoianu.ro


Alt-Fel.ro © 2021