Alt-Fel.roTags: codul fiscal, codul fiscal 2009, cod fiscal, liviu plesoianu

In urma cu aproximativ doua ore, un grup de 70 de "mascati" s-a deplasat la locuinta numitului Codul Fiscal, cu mandat de aducere, pentru a-l ridica si a-l aduce in fata instantei. Intr-o sedinta-fulger a completului de judecata s-a luat decizia ca numitul Codul Fiscal sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile.

La baza deciziei judecatorului au stat urmatoarele elemente:

1. Codul Fiscal insulta in bloc oamenii de afaceri, considerandu-i pe toti potentiali infractori. Codul Fiscal a mintit, cu doar doua saptamani in urma, cand a sustinut hotarat ca marirea taxelor si a impozitelor este exclusa in viitorul apropiat. Codul Fiscal, in tot acest timp, lucra de fapt in secret la un proiect de act normativ care obliga cea mai mare parte a oamenilor de afaceri sa plateasca incepand chiar din luna mai sume mult mai mari la Bugetul de stat (in contul TVA si al impozitului pe profit).


2. Codul Fiscal nu a majorat cota de TVA, insa a redus dramatic lista cheltuielilor pentru care se poate deduce aceasta taxa. Codul Fiscal nu a sporit cota unica, insa a introdus impozitul pe venit pentru 20 de domenii de activitate. De asemenea, Codul Fiscal a crescut suma pe care microintreprinderile trebuie sa o plateasca la buget.

www.cod-fiscal.fiscalitatea.ro


3. Codul Fiscal a lovit direct in moalele capului leasing-ul romanesc, luand decizia de a elimina dreptul privind deducerea taxei pe valoarea adaugata la achizitia de vehicule de catre companii. De asemenea, Codul Fiscal a hotarat sa limiteze la 30% deducerea de TVA pentru intretinerea masinilor. Direct vizate de decizia luata de Codul Fiscal sunt companiile de leasing, care nu-si vor mai putea recupera TVA aplicata ratelor de plata. Inevitabil, aceasta masura gandita de Codul Fiscal va determina cresterea costului leasingului si, foarte probabil, disparitia pana la urma a majoritatii firmelor de profil.

4. Codul Fiscal a reluat proiectul de ordonanta prin care vor fi eliminate drepturile de autor, cu aplicabilitate chiar din luna mai a anului curent. Masura va pune in pericol libertatea de exprimare si dreptul de creatie.

Vom reveni cu informatii de ultim moment legat de recursul intentat de avocatii numitului Codul Fiscal.


Pana atunci accesati:www.cod-fiscal.fiscalitatea.ro

Alt-Fel.ro © 2021