Alt-Fel.roTags: Ora Pamantului, alexandra stanescu

Sambata seara, pe planeta Pamant, cunoscuta si subnumele de Terra,a avut loc o noua actiune... mediatica menita sa-i determine pe pamanteni sa constientizeze, o data in plus, ca nu e bine sa faca risipa de energie electrica.

Cica nu mai putin de un miliard de suflete dintoata lumea au fost indemnate sa stingaluminile, timp de o ora, pentru a-i avertiza, chipurile,pe lideriiTerrei ca e nevoiede actiuni ferme pentru a opriincalzirea globala.

Intr-o tara numita Romania, demersul a amintit de Epoca de Aur (si de bezna) a unuiaCeausescu. Numai ca, atunci, nu exista posibilitatea uneicampanii de presa ci numai o emisiunein care realizatorul avea pe masa un aparat... cica de "masurare a consumului la nivel national". Pe cat era de mic aparatul (luat probabil din recuzita TVR), pe atat era de mare gogomania.

Oferta zilei pentru cititorii e-altfel Romania (-30%):
>>> Cum sa motivezi oamenii <<<
Autor: Patrick ForsythSi pe vremea aceea, realizatorul ii indemna pe telespectatori ca, exact in clipa aia, sa stinga toate luminile care ardeau (ca si acum, de altfel) degeaba prin case.Dupa aceea, aparatului "de inregistrare a consumului la nivel national" i se dadea un gros-plan din care rezulta, evident, scaderea imediata si drastica a consumului. Povesti de adormit copiii in loc de desene animate...

Cam la fel ca si demersul de sambata seara pe care, in inteligenta ei,presa pamanteana l-a catalogat ca fiind "cea mai mare manifestare electorala din istoria lumii, cu peste un miliard de oameni, care, prin gestul lor simbolic, voteaza impotriva incalzirii globale"... Bravo! Ati reusit! Pe chestia asta, Terra o sa va pupe pe frunte!

Aceasta campanie mediaticaseamanacu "regimul" cuivacare vrea sa slabeasca si, dupa ce se infometeaza o saptamana, la capatul careia"da jos"trei kilograme, mananca, in celelalte 51 de saptamani ale anului, numai carne de porc prajita in mult ulei, nu se atinge de legume si fructe,bea cola si alte chestii carbogazoase si supraindulcite, da kilometrajul pestecap la dulciuri si mai si fumeaza... Camasa arata "mareata" ora a Pamantului...

Desigur, este bine ca magaoaia de Casa a Poporului, tot din Romania,a stat cu luminile stinse... o ora, mai ales caal sau consumechivaleaza cu cel al unui oras; sau, din acest consum, ar putea fi alimentate cele 123 de localitati romanesti care, in anul 2009 dupa Hristos, nu stiu ce-i aia energie electrica. Dar, nu ar fi mult mai bine ca pamantenii sa faca zilniceconomie, nu numai asa de ochii lumii lor? Nu ar fi mai bine sa foloseasca ceea ce le-a dat Dumnezeu din plin, adica energia geotermala, solara si eoliana?

Ce a contat "Ora Pamantului" cand, dimineata de dimineata, la ora 9, in plin soare, iluminatul stradalestein functiune?Nu i-a spus nimeni cui apasa pe intrerupatorul ala canu mai e iarna, ba chiar, cat se poate de oficial,s-a trecut la ora de vara? Chiar nu exista nimeni in stare saprogrameze un calculator care sa stinga luminile astea dupa ce rasare Soarele? Sau, macar dupa ce acesta s-a ridicat la sulite bune pe cer, de ce nu este captata cat se poate mai mult dinenergia sa? De ce nusunt schimbatabecurile clasice cu cele economice? De ce, daca-s asa de preocupate de incalzirea globala,nu le subventioneaza autoritatilein caz ca becurile noisunt prea scumpe?

Intereseaza pecineva ca fructificarea la maxim a potentialului eolian numai al judetului Galati ar fi de doua ori mai mare decat produc cele doua unitati nucleare de la Cernavoda?

Prin urmare, daca vor ca... ultima ora a pretiosului lor Pamantsafie cat mai indepartata, pamantenii aunevoie de mult mai mult decat "Ora Pamantului"...


Alt-Fel.ro © 2021