Alt-Fel.roTags: festivalul international de la cannes, film, radu mihaileanu, romania libera

Victorie mare pe frontul celor "vinovati" de realizarea lungmetrajului "La Source des Femmes", film selectat in competitia oficiala a Festivalului International de la Cannes.

Evenimentul a creat regizorului filmului, Radu Mihaileanu, posibilitatea acordarii unui interviu in exclusivitate "Romaniei Libere".
"Nu cunosc nici un regizor care sa nu fie fericit sa mearga la Cannes. Este nemaipomenit, fantastic. Toti regizorii stim ca festivalul de la Cannes este unul foarte exigent, deci important este ca filmul sa fie bun. Un film un pic mai slabut este distrus la Cannes, daca nu este placut de critici si de public", este declaratia lui Radu Mihaileanu.

Filmul regizorului roman concureaza alaturi de pelicule realizate de cei mai mari regizori din lume, majoritatea acestora fiind in premiera absoluta.

Constient ca va castiga cel mai bun film si ca "arta nu este un sport", Radu Mihaileanu isi apara cu fermitate productia inspirata de o tema actuala, revolutiile din tarile arabe, sustinute cu ajutorul femeilor.

Scenariul, scris de Radu Mihaileanu impreuna cu Alain-Michel Blanc, ne prezinta greva dragostei... Desfasurata intr-un sat izolat, povestea aduce in atentie relatia dintre barbat si femeie, fiind inspirata dupa un fapt divers petrecut in Turcia anului 2001.

Primul pas a fost facut cu dreptul... Mai departe, avem aceeasi speranta ca regizorul filmului, si anume, "ca toate subiectele integrate in film, intentiile vor vorbi publicului".

Manuela Tarloaica

Alt-Fel.ro © 2021