Alt-Fel.roTags: papa ioan paul al ii-lea, papa benedict al xvi-lea, spectacole, madrid

Cand papa Paul al II-lea a instituit Zilele Mondiale ale Tineretului, in 1986, a creat o nisa garnisita cu spectacole de flamenco, concerte expozitii si alte evenimente la care pot participa toti cei care vor sa se implice in astfel de manifestari culturale.


Anul acesta, "fenomenul" va avea ceva inedit: doua music-hall-uri despre viata papei Ioan Paul al II-lea. In acest sens, Madridul pune la dispozitie perioada 16-21 august, dupa cum au anuntat organizatorii citati de AFP.

Si cum e vorba despre ceva demn de toata atentia, cele doua spectacole dedicate predecesorului papei Benedict al XVI-lea se vor desfasura pe o scena madrilena.


Subiectul primei reprezentatii il constituie toata perioada anterioara numirii sale ca suveran pontif, respectiv, copilaria din timpul ocupatiei germane din Polonia si tineretea acestuia pana in 1978.

Iar tema celui de-al doilea spectacol se va referi la viata si opera celui care s-a dedicat pontificatului pana la moarte.

Tot anul acesta, si foarte curand chiar, pe 1 mai, fostul papa Ioan Paul al II-lea, adica Karol Wojtyla, care s-a stins din viata pe 2 aprilie 2005, va fi beatificat la Roma. O ceremonie solemna, la care sunt asteptati aproximativ 300.000 de pelerini.

Si revenind la Zilele Mondiale ale Tineretului, acestea au mai fost organizate o data in Spania, in 1989. Poate si pentru ca aceasta tara se considera a fi centrul traditional al Bisericii catolice, chiar daca prognozele afirma un regres al practicii religioase.

Actualul papa, Benedict al XVI-lea, va aloca evenimentului major perioada din 18 pana in 21 august, prilej care va coincide cu a treia sa vizita in Spania.

Manuela Tarloaica

Alt-Fel.ro © 2022