Alt-Fel.roTags: munca, salariu, program, concediere, sondaj, job, intarziere, pauza, masa, esantion

84% dintre salariatii romani sunt relaxati in privinta programului de lucru. Ei pot intarzia la munca si nu se tem de o concediere, potrivit unui sondaj efectuat de site-ul Bestjobs.ro.


53% dintre respondentii studiului afirma ca intarzierile le sunt trecute cu vederea, daca nu se transforma intr-un obicei. Alti 31% dintre cei intervievati spun ca pot intarzia fara a incasa penalizari, daca anunta inainte ca pleaca.

Doar 15% dintre subiecti au declarat ca sunt penalizati daca intarzie la locul de munca. In privinta pauzei de masa, peste 45% dintre angajatii respondenti au precizat ca nu ignora masa de pranz. 23% dintre angajati mananca in pauza doar daca au timp.

18% dintre salariati mananca fara sa se ridice de la birou si ramana "in priza" chiar si pe durata pauzei. In mod nefericit, 13% dintre romani spun ca sunt prea stresati la munca si nu isi iau nicio pauza de masa.

Alina Grama, specialist in Resurse Umane in cadrul Bestjobs.ro, subliniaza faptul ca lipsa pauzei de masa va afecta, cel mai probabil, rezultatele muncii salariatilor. Productivitatea scade in decursul pranzului. Sondajul a fost realizat de Bestjobs.ro pe un esantion format din 4.281 utilizatori la nivelul intregii tari.

Silviu Marian Banila

Alt-Fel.ro © 2019