Alt-Fel.roTags: emil cioran, manuscrise emil cioran, licitatie, george brailoiu, cioran, documente cioran

Nu este om de cultura, ci de afaceri. S-a nascut in judetul Gorj in urma cu 42 de ani si s-a stabilit ulterior in Statele Unite ale Americii. Detine KDF Energy, o multinationala aflata in plina expansiune ce se ocupa de domeniul energetic si probleme de mediu.

Fiu de carturar, George Brailoiu a cumparat manuscrisele lui Emil Cioran din dragoste de Romania si de carte. Nu le vrea insa pentru sine, a vrut doar sa se asigure ca ajung acolo unde trebuie, adica inapoi in Romania.
George Brailoiu a anuntat ca va dona statului roman manuscrisele achizitionate in urma licitatiei de joi, de la Paris.
"Sunt un admirator al lui Cioran si consider ca ele trebuie sa se intoarca acasa si sa faca parte din patrimoniul national. Mi s-a parut normal sa cumpar tot. Nu am o motivatie speciala, asa am considerat", a declarat acesta, pentru Evenimentul Zilei.
Brailoiu a spus ca a aflat intamplator, de la radio, de licitatia organizata cu ocazia centenarului filosofului roman Emil Cioran. Nu a stat mult pe ganduri. A participat, a castigat si a achitat 405.000 euro pentru toate cele 83 de loturi puse in vanzare.
In cadrul licitatiei au fost scoase la vanzare cateva manuscrise celebre ("Indreptar patimas","Cartea amagirilor", "Lacrimi si sfinti", "Schimbarea la fata a Romaniei", "Adolescenta", "Tragicul cotidian"), dar si numeroase carti postale si scrisori adresate parintilor si altor rude, o fotografie a lui Cioran cu semnatura si multe dintre actele sale personale (diplome de studii, carti de identitate, pasaport, carnet de student).

Lacramioara Vidru

Alt-Fel.ro © 2019