Alt-Fel.roTags: salarii, bugetari, premier, revenire salarii bugetari, stabilizare economie, emil boc, economia romaniei

Da ca este sa ne luam dupa declaratiile oficiale, functionarii publici au de ce sa fie multumiti. Restructurarile par sa fi incetat, iar salariile urmeaza sa revina la nivelul anterior lui 2010. Guvernantii au in vedere inapoierea celor 25 de procente de care i-a usurat pe bugetari in urma cu doi ani.

Premierul Emil Boc spune ca Guvernul sau a reusit sa stabilizeze economia, care, in prezent, se indreapta catre o crestere economica. Pe acest fond optimist, salariile vor urma si ele un trend ascendent pentru a atinge nivelul anterior.


"Am stabilizat economia, mergem in directia cresterii economice si asta ne va permite sa vorbim si pentru mediul de afaceri de o reducere a contributiilor de asigurari sociale in partea a doua a anului 2011. Tot in acest scenariu avem ca in anul 2012 sa recuperam in integralitate pentru bugetari pierderile salariale din anul 2010, iar pentru pensionari sa putem realiza acea indexare a pensiilor cu rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie", a spus Emil Boc la postul public de televiziune.
Desigur, toate acestea vor fi posibile doar in conditiile in care scenariul pozitiv se va implini. Asta presupune ca economia Romaniei sa cresca cu cel putin 1,5% in acest an si cu 4,4% in 2012, iar deficitul de cont curent sa se situeze la maxim 5% din PIB si, respectiv, 5,1% din PIB.


"Daca scenariile pe care FMI si CE le au impreuna cu specialistii nostri, si anume ca Romania va avea o crestere intre 1,5 si 2%, in 2011, si 4-4,5% in 2012, incepand cu partea a doua a acestui an, cu sfarsitul anului si mai ales cu anul viitor romanii vor resimti si in nivelul de trai lucruri mai bune, in raport cu evolutia economiei", explica premierul.

Lacramioara Vidru

Alt-Fel.ro © 2020