Alt-Fel.roTags: ziua pacalelilor, mass-media, 1 aprilie

Farse sau pacaleli... Va suna cunoscut? Trebuie sa incepem antrenamentul, da! Ziua Pacalelilor trebuie intampinata cum se cuvine. Ca am fost victimele acestora sau am detinut chiar rolul "agresorilor", ideea e ca ne-am amuzat. Sau nu?

E o traditie... Explicatia acesteia are radacinile chiar in... "gradinile" regelui Carol al IX-lea al Frantei. O ipoteza, acceptata, de altfel, de majoritatea celor care cred faptul ca regele ar fi mutat serbarea Anului Nou, care cadea, conform calendarului gregorian, pe 1 aprilie, pe data de 1 ianuarie. Franta, care a creat legenda zilei cu pricina, sarbatoreste si azi evenimentul, pastrand oarecum obiceiul, dar nu prin impartirea unor cadouri, ci prin farse sau glume nevinovate. Felicitarile cu pesti mai "vorbesc" si ele aceeasi limba, dimpreuna cu bomboanele de ciocolata, si acelea tot in forma de peste. Asta numai pentru ca cel pacalit este numit "Poisson d’Avril" - peste de aprilie.

Preferata, in special de copii, a caror imaginatie in a-si insela parintii, profesorii sau colegii de joaca nu are limite, ziua face si "deliciul", si "cosmarul" celor mari. Gusturile tuturor celor implicati sunt diferite, asa ca si ocaziile distractive sunt proportionale.


Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021