Alt-Fel.roTags: japonia, buget, buget record, finantare buget, buget nipon, economia nipona

Japonia si-a pregatit visteria pentru a face fata dificultatilor cauzate de cutremurul si tsunamiul care au lovit-o pe 11 martie. Pentru 2011, guvernul nipon a stabilit un buget record, de 92.410 miliarde de yeni, adica aproximativ 825 miliarde de euro.

Un asemenea buget, dar mai ales intentia de a emite obligatiuni pentru a asigura peste 40% din finantarea bugetului, nu a fost insa pe placul parlamentarilor. Camera superioara a Parlamentului de la Tokyo, controlata de opozitie a respins astazi Bugetul pentru anul financiar 2011, care incepe la 1 aprilie.
Chiar si asa insa, bugetul e ca si stabilit. Conform Constitutiei Japoniei, bugetul va fi adoptat in urmatoarele 30 de zile de la trimitere la House of Councillors, dupa aprobarea de catre Camera inferioara a Parlamentului, chiar daca Camera superioara respinge sau nu voteaza bugetul. Camera Reprezentantilor a votat in favoarea aprobarii bugetului la 1 martie.

Pagubele cauzate de dezastrul din 11 martie ar putea costa economia nipona 235 de miliarde de dolari (165 miliarde de euro), adica 4% din PIB, dupa cum a estimat Banca Mondiala.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2019