Alt-Fel.roTags: terra, pamant, galaxie, telescopul kepler, stele, planete, zone de viata

Multa vreme am crezut ca suntem singuri in univers. Apoi, niste aparitii bizare si cateva bucati de meteori cu aparente urme de viata pe ele ne-au pus credinta sub semnul indoielii. Mai departe, suntem tentati sa gandim ca doar Terra ne poate fi masa si casa, pentru ca doar ea este capabila sa asigure cele necesare vietii. Insa telescopul spatial Kepler vine sa ne dea de gandit si in legatura cu acest aspect.

Potrivit datelor oferite de telescopul Kepler, in Galaxia noastra ar putea exista pana la 500 de milioane de planete potrivite pentru viata. Asta in vreme ce numarul planetelor extrasolare poate ajunge la 50 de miliarde.
Analiza statistica a datelor colectate de telescop a aratat ca 44% din stelele din Galaxie au sisteme planetare. Tinand cont ca Galaxia are aproximativ 100 de miliarde de stele, acestea ar putea avea aproximativ 50 miliarde de planete. Dintre toate acestea, aproximativ 500 de milioane se pot dovedi a fi asa-numite "zone de viata", adica se pot afla fata de steaua corespunzatoare la aproximativ aceeasi distanta la care se afla Pamantul de Soare.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021