Alt-Fel.roTags: tineri, patroni, program guvernamental, tineri debutanti, afaceri, tineri intreprinzatori, fond de garantare

Peste 400 de tineri au primit binecuvantarea guvernamentala pentru demararea unor afaceri in cadrul Programului de stimulare a tinerilor intreprinzatori. Aprobat la inceputul lunii februarie si lansat doua saptamani mai tarziu, programul a adunat peste 6.000 de cereri, insa doar 404 au fost pe placul agentiei pentru IMM-uri.

Beneficiarii programului sunt tinerii debutanti in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut calitatea de actionar sau asociat in vreo firma si au un plan de afaceri bine pus la punct. Tinerii pot beneficia astfel de 10.000 euro nerambursabili.
Totodata, se pot acorda garantii de stat pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planurilor de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 80.000 euro, prin intermediul Fondului National de Garantare al Creditelor pentru IMM.

Cei mai multi dintre tinerii care au aplicat pe site-ul Agentiei vor sa-si deschida o afacere in domeniul auto - intretinerea si repararea autovehiculelor (97), 77 dintre tineri vor sa-si faca patiserii, iar 51 se vad patroni de restaurante.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021