Alt-Fel.roTags: ok, scriere, ortografie, martin van buren

Prima oara, initialele O.K. sunt publicate in "Boston Morning Post", pe 23 martie 1839. Abrevierea pentru "Oll Corect", in realitate o ortografiere gresita pentru "All Correct", a traversat constant drumul sau in discursul de zi cu zi al americanilor.

Inca de la sfarsitul anului 1830, exista o practica favorita printre tineri de a scrie gresit in mod intentionat cuvintele, pe care apoi le abreviau si le foloseau in limbajul lor conventional. Scopul? Sa nu fie intelesi de restul societatii. Tot asa cum adolescentii zilelor noastre poseda un argou propriu, obtinut prin denaturarea cuvintelor comune. Cum ar fi "Kewl” pentru "Cool” sau "DZ” pentru "These”. Sigur, au existat abrevieri populare, gen "KY” pentru "No Use” (Know Yuse), "KG” pentru No Go” (Know Go”) sau "OW” pentru "All Right” ("Oll Wright”).

Oricum, dintre toate abrevierile folosite in tot acest timp, O.K. a fost propulsat in lumina reflectoarelor atunci cand a fost tiparit in "Boston Morning Post", cumva in gluma. Iar popularitatea sa a explodat atunci cand a fost preluat de politicienii contemporani.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2019