Alt-Fel.roTags: cuvant favorit, carti preferate, literatura rusa, realism magic

Cunoastem cu totii intrebarile de genul "Care este culoarea ta favorita?", "Ce film iti place cel mai mult?", "Care este cartea ta preferata?". Pentru ca nu avem timp suficient, le cerem celor din jurul nostru sa gandeasca la microunde, rapid, sa ne dea informatia de baza pentru a-i cunoaste.

Raspunsurile la intrebarile de mai sus nu ofera insa o imagine permanentizabila a omului din fata noastra. Gusturile se schimba. Azi imi place mult literatura rusa si maine ma intorc spre cea sud-americana. Imi mai place si cea rusa, dar ma incant peste masura de volutele stilistice ale realismului magic. Si, fiind nevoita sa raspund rapid, spun "Fiica norocului", si nu "Idiotul".

Dar daca va intreaba cineva care va este cuvantul favorit? Ce-ati spune atunci? Asa-i ca v-ati opri un pic si ati incepe sa va cautati viscerele in cautarea unui raspuns?

Cuvantul ar trebui sa fie unul care sa descrie cu adevarat comportamentul zilnic, si nu doar unul haios sau placut auzului. Altfel nu s-ar justifica alegerea lui... (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021