Alt-Fel.roTags: urs polar, gps, schimbari climatice

O ursoaica a inotat recent peste 600 de km in apa ce abia depasea temperatura inghetului, fiind in cautarea unei bucati de gheata pe care sa se odihneasca. Nu a gasit-o decat peste noua zile. Iata o poveste care este in doze egale ireala, tragica si inspaimantatoare.

Ursul a fost urmarit printr-o zgarda cu GPS montata de cercetatorii americani de la Geological Survey. Zoologul George M. Durner a explica ce s-a intamplat: "Ursul a inotat vreme de 232 de ore pe o distanta de 687 de km in ape cu temperaturi intre 2-6 grade Celsius. Suntem uimiti de faptul ca un animal care isi petrece majoritatea vietii la suprafata apei poate inota constant si atat de mult in ape asa de reci. Este o trasatura cu adevarat remarcabila".

Ursii polari sunt buni inotatori, dar nu se cunosc cazuri asemanatoare. Calatoria de mai sus este una iesita din comun, care a avut consecinte grave asupra animalului: acesta a pierdut o cincime din grasimea corporala in doar doua luni, iar puiul care o insotea pe ursoaica nu a supravietuit.

Durner spune ca astfel de calatorii nu au avut loc pana acum, deoarece nu-si aveau rostul, existand suficiente rezerve de gheata in (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021