Alt-Fel.roTags: alzheimer, vaccin, vaccin impotriva alzheimer

Lupta impotriva maladiei Alzheimer se indreapta catre rezultate cat se poate de concrete. Un vaccin impotriva Alzheimer, conceput de o firma spaniola, va fi testat pe oameni incepand de la finele lunii februarie, conform surselor din interiorul companiei. Testele vor fi realizate in Austria.

Vaccinul urmeaza sa fie folosit pentru pacientii aflati in stadiul incipient al bolii, iar oamenii de stiinta spera ca acesta va opri evolutia principalului tip de leziune cerebrala specific maladiei Alzheimer. Aceste leziuni sunt asociate productiei de placi de amiloid, dezvoltate pe baza unei proteine speciale, concentrate in creierul suferinzilor de Alzheimer.
 
Vaccinul nu va putea fi comercializat mai devreme de 2017 sau 2018, deoarece rezultatele testelor vor putea fi relevante si sigure doar cu conditia ca voluntarii pe care vaccinul este testat sa fie monitorizati o perioada mai indelungata de timp.
Oamenii de stiinta care au creat vaccinul au afirmat ca exista mai multe firme si centre de cercetare, in intreaga lume, care au (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021