Alt-Fel.roTags: imn, unirea principatelor romane, basescu

Nu-mi place cand romanii fluiera imnul Romaniei. Ma deprima. Ma face sa regret ca nu am emigrat in Canada acum 10 ani. Sunt multe lucruri care ma fac sa ma gandesc ca am procedat gresit ramanand aici. Insa sunt si mai multe care ma tin aici.

Am optat, am ramas. Am prieteni realizati acolo, am prieteni realizati aici. Am prieteni nefericiti acolo, am prieteni nefericiti aici. Punct.

Sunt ferm convins ca oamenii care l-au huiduit azi pe Traian Basescu au motive serioase sa faca acest lucru. Este o tara libera si avem voie sa ne exprimam dezacordul fata de politica pe care o fac cei pe care i-am ales. Insa de aici si pana la a fluiera imnul Romaniei, de ziua Unirii Principatelor Romane, e cale lunga. E adevarat, in comparatie cu alte imnuri, "Desteapta-te, romane!" al nostru e cam trist si prea putin motivant.

Ca om care a insotit delegatii de sportivi la competitii europene si mondiale, pot spune ca imnul Italiei te lasa fara suflare, iar cel al Angliei iti taie genunchii. Dar este imnul nostru. Placut sau nu, trebuie respectat. Pentru ca, in definitiv, doar astfel de simboluri ne tin uniti.

Ce legatura are recalcularea pensiilor militarilor cu huiduirea imnului? Oamenii care au jurat sfant sa-si apere tara ofera cel mai prost exemplu posibil tinerilor. Din Mall-uri, fumand o tigara, acestia se uita sictiriti la un spectacol realmente grotesc. E bun si Facebook-ul la ceva. Cel putin, acolo nu poti sa huidui. Acolo votezi simplu, "unlike"...

Nu sunt suporterul nimanui. Imi plac si nu-mi plac deopotriva Basescu, Boc, Antonescu, Ponta, Udrea, Geoana, Nastase, Iliescu. Imi place doar sa stau de vorba cu parintii, sa incing un gratar in varf de munte romanesc cu prietenii, sa ma bucur de bucuria copilului meu care priveste cum ninge magnific peste niste cladiri dezafectate. Oribile. Daca as fi colonel in (...)

Click Aici si citeste editorialul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2020