Alt-Fel.ro



Tags: salariu, marire, sfaturi

Vine o vreme in care simti ca meriti o marire de salariu. Muncesti mult, te dedici firmei si seful e multumit de tine. Cu toate acestea, nu aduce in discutie nicio crestere a fluturasului lunar. De ce? Stii si tu. Nimeni n-o sa te roage sa-ti dea un salariu mai mare. Daca esti impacat cu remunerarea actuala, patronul o sa taca malc. De obicei, negocierile salariale sunt relativ incomode si absolut intimidante. Dar discutia privind marirea ta de salariu nu trebuie sa fie un eveniment marcat de anxietate, mai ales daca urmezi strategia formulata in articolul nostru. Pentru o mai buna pozitionare, acest material ofera atat sfaturi pe termen scurt, cat si pe termen lung. Motto-ul pe care-l veti respecta cand cereti o marire salariala este simplu: Stres minim, Profesionalism maxim.

Inainte de a trece la fapte, iti amintim ca elementul principal se numeste SINCRONIZARE. Aceasta se refera la distanta dintre momentul in care faci propunerea si cel in care primesti marirea propriu-zisa. Trebuie sa "prinzi" momentul in care o marire de salariu poate fi validata de sef. Care e situatia economica a firmei? Isi permite sa-ti ofere un salariu mai mare? Cand e cel mai bine sa ceri aceasta promovare salariala?

Cererea ta trebuie sa se incadreze in politica firmei, altfel nu vei primi nimic. Aceasta trebuie sa se gaseasca intr-un moment financiar optim, chiar "pe plus". Nu in ultimul rand, poti sa ceri o marire de salariu daca tocmai ai inregistrat un succes major, care contribuie la bunastarea companiei.

Sa nu uitam un aspect. La modul general, daca iti faci treaba bine, seful are de gand sa-ti ofere o marire de salariu. In buzunarul lui sta o oferta pentru tine. Totusi, faptul ca te descurci la munca nu mai este suficient. Trebuie sa fii mai performant, sa nu-ti fie teama si sa-ti poti atinge tintele profesionale si salariale.

SFATURI PENTRU OBTINEREA UNEI MARIRI DE SALARIU-TERMEN SCURT

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2024