Alt-Fel.roTags: traian basescu, aderare schengen, germania, franta, romania, schengen

Au fost candva doua state prietene, un Paris mare si altul mai mic, o limba nascuta din aceeasi mama si ceva relatii strategice de colaborare. Pana in ziua cand niste imigranti si un spatiu, de-i zice Schengen, au devenit motiv de disputa.

Cand au aflat ca Franta si Germania, state cu care aveam relatii diplomatice cel putin cordiale, se opun aderarii Romaniei la Schengen, intreaga tara a luat foc, incepand cu diplomatia autohtona si presedintele ei.

Intr-o emisiune difuzata la TVR, Traian Basescu s-a aratat dezamagit de atitudinea Frantei si Germaniei in problema aderarii la Schengen, reprosand lipsa de solidaritate, distanta si discretia pe care liderii celor doua state le-au pastrat in acest sens.

"Ma asteptam ca macar unul dintre colegii din Consiliu, ori domnul presedinte Sarkozy, ori doamna cancelar Merkel sa spuna: << uite domnul presedinte, eu voi fi impotriva! >>. N-au facut-o si in Consiliu se vorbeste de solidaritate si intre noi si intre tari. Acest lucru a lipsit din portofoliul celor doua tari", a declarat seful statului.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2021