Alt-Fel.roTags: ciocolata, afaceri, idei de afaceri, investitii

Te intrebi de ce o investitie in ciocolata poate fi cea mai buna afacere? Motivul e simplu: ciocolata ar putea deveni in doar 20 de ani la fel de scumpa ca aurul, asa cum declara mai multi experti. Acestia considera ca in deceniile urmatoare ciocolata va fi atat de scumpa incat o persoana cu venituri medii va trebui sa faca eforturi serioase din punct de vedere financiar pentru a-si permite sa achizitioneze o tableta de ciocolata.

Publicatia The New Zeeland Herald l-a citat pe John Mason, fondatorul Nature Conservation Research Council, afirmand ca "peste 20 de ani, ciocolata va fi un fel de caviar. Va deveni atat de rara si atat de scumpa, incat cetateanul obisnuit nu isi va mai permite sa o cumpere".

Acest fenomen se va produce datorita faptului ca fermierii din tarile mari producatoare de cacao nu primesc din partea guvernelor locale stimulente financiare pentru a putea reface plantatiile de arbori de cacao pe masura ce acestia mor de batranete.  Actiunea de replantare presupune, de obicei, mutarea fermierilor intr-o alta zona de padure, insa prima recolta se obtine abia dupa cinci ani.

In plus, consumul de ciocolata creste intr-un ritm mult mai rapid decat cel al productiei de cacao, iar asta in timp ce forta de munca de pe plantatiile arborilor de cacao scade. Semnalul de alarma este justificat si de faptul ca solurile din plantatiile traditionale de cacao din Africa se degradeaza rapid.

Sursa: www.afacerilacheie.net


19 instrumente practice de fiscalitate
va stau la dispozitie cu preturi reduse cu pana la 65%!
Click aici!Alt-Fel.ro © 2021