Alt-Fel.roTags: licitatii, Modigliani

Casa Christie’s a vandut in cadrul unei licitatii, care a avut loc ieri la Paris, o sculptura de Amedeo Modigliani pentru suma record de 43,18 milioane de euro, noteaza Mediafax.

Conform declaratiei reprezentantilor casei de licitatii, “Este un record pentru o opera a artistului, avand in vedere toate categoriile (picturi si sculpturi)”.


Sculptura, reprezinta un cap de femeie cu  fata ovala, ochi mogdalati, nas fin si lung, gura mica si gatul alungit, este din calcar, are 65 de centimetri,  a fost realizata in perioada 1910-1912 si a fost expusa pentru prima oara la Salonul de toamna din anul 1912.


Lucrarea a apartinut omului de afaceri Gaston Levi, fondatorul lantului de magazine Monoprix, si a fost estimata intre patru si sase milioane de euro, fara taxe.


Modigliani (n. 12 iulie 1884, Livorno-d.24 ianuarie 1920, Paris) a fost un pictor si sculptor italian reprezentant la “Scolii pariziene”. Tema preferata pentru tablourile sale este omul: nuduri de femei, portretele prietenilor si ale unor necunoscuti. Chiar si Pablo Picasso a imprumutat, dupa 1920, din tehnica artistului italian.


Alt-Fel.ro © 2020