Alt-Fel.ro


Te duci la Paris, tragi o poza cu Turnul Eiffel, cu palatele Luvru si Versailles, cu... orice, caci - nu-i asa? - capitala Frantei detine titlul de cel mai frumos si mai vizitat oras din lume. Te duci la New York, Statuia Libertatii si Time Square scrie pe pozele tale. La Berlin, obiectivul deschis catre Poarta Brandenburg. La Atena, focus pe Acropole. Si asa mai departe. De la est la vest si invers, fiecare capitala are locurile-i renumite pe care, daca nu le vezi, e ca si cand nu ai fi fost acolo.

Bucurestii si bucurestenii lui s-au bucurat, sambata, de ceva soare si, in sfarsit, de temperaturi adecvate calendarului. Asa ca, potrivit cliseului, cu mic cu mare, au iesit la plimbare. Din parcurile de cartier si pana in centru, suflul caldut al primaverii ne-a impins de la spate. Pe unii dintre noi pana in centrul istoric.

Chiar daca situatia s-a mai imbunatatit, fata centrului istoric al orasului mai are destule  cosuri. Nu neaparat de gunoi. Dar, chiar si asa, stradutele s-au umplut de lume. Mare parte din ea cu aparatele de fotografiat balanganindu-se de gat. Printre fotografii de sfarsit de saptamana, s-au nimerit niscaiva turisti straini. Ce vizau obiectivele romanilor si cele ale strainilor? Splendida cladire proaspat renovata a Bancii Nationale? Cele nu asa de proaspete ale bancilor din perioda interbelica? Palatul CEC? Carul cu bere? Cosmetizatul (de catre un proprietar olandez) hotel van Gogh? Barul lui Garcea? Flasnetarul cu biletele lui de papagal cu tot? Nu. Nici cea mai mica atentie. In schimb, eroina a trasului in poze a fost o haita de caini (fara stapan) care nu pot fi jigniti cu titulatura de maidanezi din moment ce salasluiesc fix in al mai buric al targului.

Foarte, foarte pitoresti... baietii. Stateau cu burtile intinse la soare, cuibariti fie pe noua piatra cubica, fie in... "ghivecele" in care fusesera plantati niste pomi. Romani si straini erau incantati de moacele canine. Care nu erau singure ci cu multi alti fartati intinzandu-se la soare de la Dambovita la Piata Victoriei. Va dati seama cata obiectivul turistic in... the Land of Choice?


Alt-Fel.ro © 2021