Alt-Fel.ro


Un profesor al Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Daniel Breaz, va primi, in luna mai, titlul de cel mai bun cercetator din lume intr-un domeniu al matematicii - teoria geometrica a functiilor -, cercetatorul roman fiind selectat din aproape 4.500 de matematicieni din intreaga lume.

Profesorul universitar dr. Daniel Breaz a declarat, luni, ca a primit, recent, din partea Institutului de Cercetare pentru Stiinte Matematice din cadrul Universitatii Kyoto, din Japonia, invitatia de a i se decerna premiul de cel mai bun cercetator din lume al anului 2009 in teoria geometrica a functiilor.

Profesorul din Alba Iulia a fost selectat din aproximativ 4.500 de cercetatori care activeaza in acest domeniu al matematicii, urmand ca premiul sa i se acorde in cadrul unei ceremonii programate in 21 mai, la Osaka.

"Este un premiu pe care il acorda in fiecare an Universitatea din Kyoto unui cercetator din lume in domeniul teoriei geometrice a functiilor. Anul acesta a fost bucuria mea de a fi nominalizat si de a primi acest premiu pentru anul 2009. Este un premiu care ma bucura si care incununeaza o munca in cercetare de peste 12 ani", a spus Breaz.

Potrivit sursei citate, au mai existat inca doi romani care au castigat acest premiu in decursul timpului, Romania avand o scoala de matematica recunoscuta pe plan mondial, in special in domeniul teoriei geometrice a functiilor.

Daniel Breaz are 34 de ani, este profesor la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, fiind doctor in matematica si unul dintre cei mai tineri profesori universitari din Romania.

El are publicate zece carti de specialitate si peste o suta de articole stiintifice, avand colaborari cu universitati din Japonia, Canada, Turcia sau Egipt. Breaz este coordonatorul Conferintei Internationale de Matematica gazduite, anual, de Universitatea din Alba Iulia.

Sursa: MEDIAFAX

Alt-Fel.ro © 2021