Alt-Fel.roTags: lumanari, lumanari decorative, lumanari parfumate, afaceri la cheie

In urma cu cativa ani, sotii T. din Bucuresti erau in cautarea unei afaceri simple, care sa presupuna o activitate manuala, deci fara investitii in echipamente sau utilaje. S-au orientat spre confectionarea de lumanari decorative si aromatizate.

?Ne-am gandit ca merita sa investim 100 de dolari sa vedem ce sanse are afacerea aceaasta?, povesteste dl T. Activitatea a inceput in bucataria apartamentului propriu, unde cei doi soti au produs doua sortimente de lumanari (lumanari taiate si lumanari plutitoare) cu care s-au prezentat la un targ de suveniruri. ?Noi ne-am dus la targul acela doar ca sa vedem potentialul afacerii. Si ne-am trezit ca primim o comanda de 1.000 de lumanari de la un mare lant de magazine, comanda pe care nu am putut s-o onoram. Oricum, la targul acela am vandut tot. Am vandut pana n-am mai avut, adica lumanari in valoare de cca 1.000 de dolari. Stau si ma intreb ce ar fi insemnat sa aparem atunci cu modelele pe care le avem acum.? Ulterior, productia s-a diversificat, iar distributia s-a concentrate pe micile magazine, care puteau sa expuna foarte vizibil lumanarile si sa le puna in valoare, pentru ca oamenii sa le remarce. Plata nu se facea dupa vanzare, ci la livrarea marfii.

_________________________________________________________________

Cauti o afacere profitabila? Esti la o scaparatura de chibrit de ea! Inspiratia in afaceri s-a cufundat in bezna? Fa lumina! Cum? Pornind de la o simpla lumanare. Suna invechit? Nici vorba! Click aici!

_________________________________________________________________

?Tehnica de lucru nu este complicata?, explica dl T. ?Ai nevoie de ceara, parfumanti, coloranti si matrite. Matritele ni le-am facut noi, cu ajutorul unor mesteri care au turnat in ipsos formele cerute. Pe aceste modele din ipsos am turnat apoi cauciuc siliconic, rezultand astfel matrita finala cu ajutorul careia se modeleaza lumanarea. In principiu, nu este mare lucru, oricine poate face asa ceva. Important este insa sa vinzi si sa ai rabdare, sa iti amani recompensa, cum zicea cineva.?

Intre timp au aparut insa si alti producatori, care au venit tare din urma, asa sotii T. au decis sa iasa pe piata cu ceva nou, anume lumanari din gel, realizate tot manual. E vorba de un gel special care se toarna in pahare din sticla, ingloband si fitilul. Problema o reprezinta, paradoxal, paharele: acestea, ca sa fie achizitionate la un pret competitiv, trebuie achizitionate cu miile de bucati. Investitia este insa profitabila deoarece lumarile din gel rezista mai bine vara, spre deosebire de lumanarile din ceara, care se inmoaie si se deformeaza, mai ales in timpul transportului.

Orice oportunitate, pentru a fi transformata in afacere, necesita un volum foarte mare de munca. Dl T a invatat acest lucru din experienta personala. ?Vrem sa punem foarte bine pe picioare aceasta afacere, asa incat sa nu mai fie nevoie de prezenta noastra permanenta. Pentru ca, de cand ne-am apucat de afaceri, am uitat ce este aceea o zi libera sau cum e sa fii in concediu.?


Alt-Fel.ro © 2021