Alt-Fel.roTags: sarbatori, Craciun

A inceput decembrie. De maine o sa fim asaltati de stelute, saniute, Mosi si reduceri. Din toate colturile portofelului ne va zambi hitru Spiritul Sarbatorilor. "Mituiesti si castigi liniste sufleteasca" este deviza dupa care ne conducem, din pacate, atunci cand ne privim familiile la final de an.

Eu v-as propune altceva. Haideti sa facem un exercitiu simplu de purificare. Profitati de una dintre zilele libere. Cautati-va in sertare, in folderele uitate ale calculatorului sau in colturile imaginilor ramase mici si rasturnate pe propria retina. Priviti-va cand purtati acei pantaloni imposibil de stramti, cand v-ati certat si impacat prima oara, cand ati aruncat buchetul, cand facea primii pasi si nu stiati cum sa mai sigiliati sertarele din calea sa, cand stateati in varful lumii si tremurati de frig si de nervi ca nu mai face odata poza aia, cand statea langa voi mandra de ce copil a crescut si emotionata ca ii pleaca de acasa...

Uitati-va la tot sertarul cu amintiri. Apoi ganditi-va. Statui la birou nu a vazut, inca, nimeni. LCD-ul nu dispare din magazin. Cei de langa voi insa cresc, pleaca, se duc si nu se mai intorc. Nimic din ce avem acum nu va mai fi si maine. Totul se va schimba, intr-un fel sau altul. Avem nevoie de amintiri si din acest an, nu? Asa ca opriti-va. Macar o zi. Mergeti si luati-l de mana. Sau in brate. Ori dati un telefon si spuneti-i ca veniti. Sa va pregateasca aceeasi camera in care se mai vad posterele decupate din prima revista a adolescentei.

Stergeti de praf setul de lumanari romantice primit cadou acum cativa ani. Cantati "a-ram-zam-zam" pana cand va obosesc mainile. Stati din nou pana la 3 dimineata cu promisiunea ca "maine facem curat in toata casa". Macar o zi. Lasati totul pentru cei de langa voi. Biroul va fi tot acolo si maine. Telefonul va suna la fel de mult. Rata la banca va avea aceeasi zi scadenta. Noi, insa, imbatranim si nimic din ce avem acum nu va mai fi la fel maine. Luati-va o zi din viata pentru propria persoana. Merita. Sarbatori Fericite!

Cristian Spanu


Alt-Fel.ro © 2021