Alt-Fel.roTags: romania, rudari, arges, fotografie

Intr-un sat de rudari din judetul Arges, Malul Vanat, 35 de copii si tineri rromi au invatat sa spuna povestea comunitatii lor prin fotografie. Problemele, nevoile si asteptarile lor au capatat o forma, un nume si un dram de speranta ca vor ajunge la urechea autoritatilor locale, in cadrul unui proiect finantat cu bani europeni.

Cele 100 de reguli ale vietiiDesi astfel de proiecte sunt inca putine in Romania, exemplul rudarilor din Malul Vanat arata ca se poate si ca ideile inovative deschid porti nebanuite de comunicare in sanul unei comunitati deseori vazuta ca fiind inchisa si putin cooperanta.

Arta fotografica a patruns in viata lor in februarie 2009, cand doua ONG-uri partenere din Romania - Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Asociatia Partener pentru Tine (APT) - au obtinut o finantare europeana pentru proiectul PhotoVoice "Participarea Tinerilor prin Imagini". Au cumparat aparate foto, le-au impartit celor 35 de participanti si i-au invatat sa le foloseasca.

Timp de 6 luni, tinerii rromi au surprins in imagini problemele comunitatii lor si, in luna septembrie, au avut prima expozitie la Pitesti. Scopul: aducerea problemei excluziunii sociale pe agenda publica.

Sursa: www.hotnews.ro

Alt-Fel.ro © 2021