Alt-Fel.roTags: concert, sala radio, muzica

Deschiderea stagiunii 2009-2010 a Orchestrei de Camera Radio si a Corului Radio va avea loc astazi, de la ora 19.45, la Catedrala Sf. Iosif. Concertul va fi dirijat de Horia Andreescu.

Prima parte a programului de asta seara va cuprinde "Simfonia a V-a" in si bemol major D 485, de Franz Schubert, si Concertul nr. 5 in la major pentru vioara si Orchestra K 219 de W. A. Mozart.

Dupa 20 de ani

Solistul concertului este violonistul Liviu Prunaru, in prezent concertmaistru al prestigioasei orchestre Concertgebouw din
Amsterdam , dar si cu o ampla cariera solistica si pedagogica internationala. Invitatia adresata lui Liviu Prunaru de a concerta alaturi de Orchestra de Camera Radio reprezinta inceputul unui proiect al acestei stagiuni, numit generic "Dupa 20 de ani" si care isi propune invitarea unor solisti si dirijori romani, personalitati ale lumii muzicale nationale sau internationale care ar fi avut cu siguranta un alt traseu profesional daca granitele Romaniei nu s-ar fi deschis dupa evenimentele din 1989.

A doua parte a programului va cuprinde Simfonia nr. 39 in mi bemol major K 543 de W. A. Mozart si "Te Deum" Hob XXIII c: II de Joseph Haydn, cu participarea Corului Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Accesul publicului este liber.

Sursa: www.evz.ro


Alt-Fel.ro © 2019