Alt-Fel.ro


Ma entuziasmasem mai la-nceputul verii de transformarea Bucurestiului dintr-unul cenusiu, intr-unul verde, ingrijit si elegant. Pentru ca nu e luni si nu e evident, voi argumenta domnului primar de ce nu creste iarba.

Luni dimineata - asteptand tramvaiul. Il scap la mustata din nou, asa ca ma pun pe asteptat. Fix langa refugiu parcheaza o masina de salubrizare - o cisterna cu apa. Daca antireclama nu ar fi tot o forma de reclama, v-as spune numele. Asa - ma retin.

Toata strada, pana haaaat departe, e numai o dara de apa. In spatele masinii e un angajat, cu un furtun in mana, din care curge bogat apa. Ma tot muncesc sa-mi dau seama ce vrea sa faca. Un timp lasa furtunul in strada, apoi il arunca peste gardulet, in spatiul verde de pe langa trotuar, intre doi copaci.

Il lasa acolo 20 de minute, curgand in gol, timp in care omul dispare, plimbandu-se agale printre blocuri. O fi stand aproape si s-o fi dus sa-si ia gustarea, habar n-am. Apa se scurge in scurt timp in sosea. Nimeni n-a mutat furtunul din loc. Soferul coboara si el imperturbabil sa-si ia un covrig si un ziar.

Furtunul uda abundent, in acelasi loc, o jumatate de metru patrat de gazon. Trec tramvaie unul dupa altul. Vine si al meu, in sfarsit, fix la intoarcerea angajatului - acum satul (de munca ?!). E probabil cuprins de energie, dar nu mai apuc sa vad aceasta performanta. Banuiesc doar ca scutura in sfarsit niste apa in iarba crescuta pe ici pe colo.

Trebuie sa existe un tabel, undeva unde e bine sa apara niste cifre... Pe hartie apare ca a fost consumata o anumita cantitate de apa, dar iarba n-a vazut decat o mica parte. Restul - in sosea. Asa se explica alternanta smocuri de iarba - pamant prafuit. Ca de-aia nu creste iarba, dom' primar...

Ce sa mai zic de risipa de apa? Cand ma gandesc ca un ONG din Brazilia se chinuie sa ne convinga sa facem pipi la dus, doar-doar salvam planeta...

Liliana Grigore

Este timpul sa puneti pe picioare o afacere simpla
si foarte profitabila!

47 noi idei de afaceri
pentru 2010!


Alt-Fel.ro © 2021