Alt-Fel.roTags: invatamantul romanesc, legea invatamantului,

Ce se intampla cu invatamantul romanesc? Incontro o ia? Nicio guvernare nu si-a permis, de 20 de ani, de cand suntem liberi (liberi de orice responsabilitate politica...), sa nu tina cont de propunerile oamenilor din invatamant.

Tara noastra se afla in criza - si nu ma refere aici neaparat la criza economica prezenta in toata lumea. Pentru a avea crestere economica - ca sa traim bine, adica, dincolo de reclamele politice trebuie sa stii incotro indrepti tineretul. Trebuie gandita o lege a invatamantului care sa tina cont de toate implicatiile: de la asigurarea slujbei unor oameni care sa pazeasca scolile, pana la stoparea fabricarii pe banda rulanta a profesiilor de care nu mai este nevoie.

Ar fi minunta zic, o lege a invatamantului, astfel incat oamenii buni, cadrele didactice cu o foarte buna pregatire sa nu mai plece pe capete, asa cum se intampla acum. Apar gradinite particulare, apar si scoli particulare. Iata, acesti profesori de top sunt inghititi, fara sa-i poti acuza pentru asta...

Nu stiu dumneavoastra, dar eu mi-aduc aminte cu recunostinta si dragoste de invatatoarea mea si de cativa profesori. Aveau mare drag de meseria lor si de materia pe care ne-o predau si-au reusit sa mi-o transmita si mie.
Pe cuvant ca mi-as dori sa spuna asta si copiii mei.

M-a ajutat Dumnezeu si invatatoarea celui mic e pe sufletul meu. Dar peste doi ani va avea o armata de profesori si nu stim daca vor fi tot atat de pasionati, dedicati si speciali.

De-aia zic, cum sa facem sa ne suflecam, manecile si sa schimbam mersul lucrurilor in favoarea copiilor nostri?

Ce parere aveti?

Liliana Grigore


"Stenograma Seminariilor de Contabilitate" -

peste 140 de intrebari si raspunsuri financiar-contabileAlt-Fel.ro © 2021