Alt-Fel.roTags: phishing, internet, online, anti-phishing

Anti Phishing Working Group (APWG) a lansat un nou ghid de bune practici pentru registratorii de domenii internet, pentru a face mult mai dificila inregistrarea unor domenii pentru scopuri cum ar fi crearea de site-uri utilizate pentru phishing, potrivit itnews.com.

Ghidul "Anti-Phishing Best Practices Recommendations for Registrars" (Recomandari anti-phishing pentru registratorii de domenii internet, n.r.), a fost realizat in colaborare cu cele mai mari companii registratoare de domenii internet si se concentreaza pe trei segmente : dezactivarea in timp real a site-ului folosit pentru phishing, producerea si salvarea de dovezi incriminatorii si monitorizarea fraudei, precum si monitorizarea activitatii celor care practica phishing-ul.
 
Tot in acest ghid anti-phishing se recomanda modalitati prin care se pot suspenda domeniile care sunt suspectate de a fi folosite in campaniile de phishing, cum sa se pastreze dovezile pentru organismele abilitate si modalitati de a identifica si urmari in justitie criminalii informatici.
 
Ghidul a fost lansat ca raspuns la modalitatile phisher-ilor, din ce in ce mai ingenioase, de a abuza de numele de domenii pentru a lansa atacuri. O metoda deosebit de populara este cea de a schimba rapid protocolul internet (IP-ul) sau adresa de gazduire a site-ului de phishing, facand astfel efortul de a urmari si elimina acel site deosebit de complex.

"Bazandu-ne pe experienta celor de la Network Solutions, ghidul recomandarilor anti-phishing pentru registratorii de domenii reprezinta o arma importanta in lupta tuturor impotriva phishing-ului si speram ca din ce in ce mai multi registatori de domenii sa ni se alature in efortul nostru", a declarat vice-presedintele departamentului de politica pentru registratori la Network Solutions, Jon Nevett.

Sursa: NewsIn


Alt-Fel.ro © 2021