Alt-Fel.roTags: rezidenti

Cadrele medicale sunt insa nemultumite de legea unica, pentru ca le plaseaza pe aceeasi treapta cu politistii

Desi grila de salarizare unitara prevede dublarea salariilor personalului medico-sanitar, sindicalistii din sanatate sunt nemultumiti ca vor avea lefuri egale cu ale politistilor. Acestia considera ca doctorii ar trebuie remunerati mai bine decat alte categorii profesionale.

Acelasi salariu, in valoare de 1.057 de lei, ar trebui sa ia atat politistii abia iesiti de pe bancile scolii, cat si un asistent medical debutant. Plasarea pe aceeasi treapta de remuneratie ii deranjeaza foarte mult pe medici, care considera nedreapta compararea acestor sectoare de activitate.

Dincolo de aceasta nemultumire, de anul viitor cadrele medicale vor primi un salariu aproape dublu.

Doctorii debutanti vor castiga 2.200 lei

Astfel, un medic rezident, care in prezent castiga pana la 1.200 de lei, de anul viitor va lua 2.200 de lei. Situatia se va imbunatati si pentru medicii primari, la ale caror venituri se vor adauga chiar si 1.200 de lei.

Cele mai dezavantajate sunt insa cadrele medicale cu studii medii, precum tehnicienii dentari debutanti sau surorile medicale debutante, care nu vor lua salarii mai mari de 1.000 de lei. Cele mai mici lefuri (de pana in 800 de lei) le vor primi infirmierele fara experienta.

Castiga 20.000 de euro din cresterea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic!

Alt-Fel.ro © 2020