Alt-Fel.roTags: mamaie, flori, bucuresti

O cunoasteti, sunt sigura! Poate nu chiar pe Mamaie pe care o stiu eu, dar in mod sigur o alta, aproape la fel ca Mamaia de care va spun, o batrana de 83 de ani care se straduieste fara cunostinte prea mari de marketing sa isi vanda florile.

Intr-o zi, mergand la serviciu, o intalnesc pe Mamaie cu florile ei si-mi aduc aminte ca este onomastica unei colege. Ma opresc langa ea si o-ntreb cu cat da trandafirii. 40.000, Mamaie, imi raspunde. Erau superbi, ma vede extaziata si cand, atentie! ma scotocesc prin buzunare si constat ca nu am nici macar un leu (nou sau vechi), imi spune: lasa, Mamaie, ca mi-i dai mata, ia de-aici florile, ca-mi aduci mata banii!

Eu raman cu gura cascata. Nu erau multi bani, dar pentru Mamaie ar fi fost cam neplacut sa nu ii recupereze! Cum, Mamaie, daca nu-ti mai aduc banii? Mi-i aduci, Mamaie, zice, ca eu cunosc omul, nu ma pacalesti mata pe mine! Eu nu si nu, ii explic ca e prietena mea pe-aproape si-i dau. Vine si prietena mea, dar nici ea nu are bani, la care Mamaie multumita, imi arunca in brate florile!

A doua zi: ploaie. A treia zi: ploaie. A patra zi: Mamaie nicaieri! In sfarsit, dupa cateva zile, o intalnesc pe Mamaie in acelasi loc, ma saruta pe obraji, se bucura ca ma vede, imi spune ca nu avea nicio indoiala ca ma voi intoarce cu banii. Imi povesteste cate ceva despre ea, cum se trezeste la 3 noaptea sa ia florile din piata Cosbuc. M-a impresionat si i-am lasat pranzul meu, ii explic ca am prieteni si colegi care ma pot hrani daca mi-e foame. Mamaie se scotoceste si-mi ofera o floare.

Dragi prieteni, de atunci aceasta femeie simpla, de cate ori ma vede, ma alearga sa imi daruiasca o floare, una mai scurtuta, mai ofilita poate, dar ascunsa sub celelalte flori, special pentru mine. Astazi va scriu pentru ca va doresc sa o-ntalniti pe Mamaie. Pe ea sau alta ca ea, o zi frumoasa, un zambet al unui trecator.

Viata poate fi foarte simpla si foarte frumoasa...

Liliana GrigoreConsilier Taxe si Impozite pentru Contabili 2009

  • Lucrarea de baza - 850 de pagini
  • Actualizari lunare
  • Consultanta de specialitate, in scris si prin telefon
  • Garantie 90 de zile


Pret: 177
.67 lei (TVA inclus)


Pentru mai multe detalii click aici!


 

Alt-Fel.ro © 2020