Alt-Fel.ro



Tags: idei de afaceri, carti, copii, carti pentru copii

Piata produselor si serviciilor pentru copii este una imensa. Fara exagerare. Nu exista parinte care sa nu-si doreasca pentru copilul sau maximum de confort, de siguranta sau de bucurie si pentru asta nu ezita sa duca mana la buzunar.

Iata de ce afacerile in domeniul produselor si serviciilor pentru copii au din start cateva avantaje fata de alte afaceri - aici clientii nu sunt greu de convins sa cumpere, platesc relativ usor preturi maricele si, mai mult chiar, isi recomanda unii altora cu promptitudine lucrurile de care sunt multumiti. Efortul de marketing este, asadar, mult diminuat.

Vorbim in acest dosar despre cartile adresate celor mici, in special celor prescolari. Copiii cu varsta intre 18 luni si 8-10 ani manifesta cel mai mare interes pentru aceste produse, a caror atractivitate e determinata atat de text, cat si de ilustratii, in egala masura. Toti am interactionat cu astfel de carti in copilarie si poate inca mai tinem minte cateva titluri care ne-au fascinat la vremea aceea.

Sunt greu de realizat asemenea carti? Da. Cei care spun ca e usor ori desconsidera grosolan pretentiile beneficiarului (daca un copil de doi ani poate fi numit "beneficiar"", ori sunt foarte limitati si fac treaba de mantuiala. Vom vedea in continuare care sunt caracteristicile acestei afaceri, punand accent pe unele aspecte mai subtile care va pot impune in fata concurentei. Pentru ca, nu uitati, aceasta piata e una dura, cu competitori care se lupta feroce pentru a intra in gratiile celor mici, o piata pe care americanii o numesc foarte sugestiv: "bunny-eat-bunny world" (intr-o traducere aproximativa - "o lume in care iepurasii se mananca intre ei").

Informatii pe scurt

Ideea afacerii... realizarea de texte si/sau ilustratii pentru carti destinate, in principal, prescolarilor. Comenzile vor veni din partea editurilor specializate pe astfel de carti. Dvs. va ocupati doar de creatie, nu si de tiparire, marketing, distributie.

Capital initial necesar... un calculator si o imprimanta, pentru realizarea de texte. Daca va ocupati si de ilustratii, aveti nevoie de dotari si consumabile specifice: pupitru de desen, creioane, pensule, tus, culori, hartie. Plus calculator, scaner si imprimanta color. O suma totala de 1.000 de euro pentru start este acoperitoare.

Profit potential... incasarile vin sub forma drepturilor de autor si a procentelor ulterioare din vanzari, conform contractelor negociate cu editurile. In S.U.A., pentru o carte ilustrata de 32 de pagini autorul poate incasa 5.000-10.000 $.

Situatia pietei... se poate spune ca piata cartilor abia acum incepe sa se dezvolte. Dar potentialul ei este foarte mare.

Factori de risc... nici textul si nici ilustratiile nu sunt usor de realizat - aveti nevoie de o pregatire de specialitate, de experienta si de talent. In plus, cererea fiind mare, multe edituri autohtone isi permit sa scoata produse de o calitate mai slaba, cu costuri de creatie mici, fara ca asta sa le afecteze profitul. Ca urmare, oferta dvs. (profesionista, dar si mai scumpa) ar putea fi intampinata cu reticenta.

Afacerea se recomanda parintilor cu talent la scris sau le desen. "Slefuirea" acestui talent se poate face citind carti in domeniu si exersand masiv.

Detalii suplimentare la:
http://www.ideideafaceri.ro/magazin-virtual/autor-de-carti-pentru-copii-12.html


Porniti ACUM eco-afacerea momentului!
O afacere profitabila, europeana si... morala!



Alt-Fel.ro © 2024