Alt-Fel.ro



Tags: melci, delicatese, idei de afaceri, afaceri la cheie

Se spune ca, pana si in vremuri de criza, arta sau, mai bine zis investitia in arta este foarte potrivita. Nu stiu cat de adevarat o fi pentru tara noastra, unde, recent, la o licitatie, au ramas multe piese nevandute, printre acestea numarandu-se panze semnate de Tonitza si Grigorescu dar si una pictata de Pissaro, al carei pret de pornire a fost de... 2,8 milioane de euro.

Cat de edificatoare este ramanerea "in stoc" a acestor tablouri sa spuna criticii! Cert este ca, aproape oricand si aproape oriunde, chiar daca lumea buna va ramane fara bani de investit in tablouri sau sculpturi, va gasi resurse pentru arta... culinara.

Chiar daca sunt scumpe, aceeasi lumea buna va continua sa cumpere delicatese. Vinul fin, trabucul, trufa, caviarul, somonul, melcul sau langusta isi vor avea mereu rezervat locul de vaza in meniurile marilor restaurante sau pe mesele de la domiciliul rafinatilor.

www.cresterea-melcilor.ideideafaceri.ro

Romani sau straini, toti acestia poate ca vor renunta sau vor amana achizitia unei masini noi, poate isi vor pastra telefonul mai mult de juma' de an; nu se vor mai ingramadi nici la ceasuri sau bijuterii. Poate se vor duce mai rar pe Coasta de Azur sau la Mamaia, la ski la Poiana Brasov sau la Val d'Isere, dar cu siguranta se vor premia in continuare cu un cognac sau cu un vin de colectie alaturi de sofisticate preparate culinare. Si, in ceea ce le priveste, aceste preparate sunt mai apropiate chiar si clasei de mijloc pentru ca nu trebuie sa fii miliardar ca sa-ti delectezi simturile cu bunatati. Mai ales ca nu rare sunt cazurile in care delicatesele pot fi combinate perfect intre ele.

Asa se face ca exista piept de pui umplut cu melci. Si prepelita poate ajunge rumenita in farfurie cu tot cu melci. Pastravii se simt si ei la fel de bine alaturi de molusca purtatoare de cochilie... Ca sa nu mai vorbesc ca ultimul racnet in materie de preparate culinare "pe baza" de melci este... caviarul de melci. Mai precis, un melc produce cam 4 grame de oua, care sunt exact ca icrele de sturioni, cam singura diferenta fiind culoarea. Caci caviarul de melc, sau "caviarul frantuzesc" - cum i se mai spune - este alb. Si pentru ca este o raritate a raritatilor, kilogramul de "caviar frantuzesc" ajunge sa coste chiar si... 1500 de euro.

www.cresterea-melcilor.ideideafaceri.ro

Si cand te gandesti ca melcii nici macar nu se cresc asa de greu si mai esti si undeva la aer curat, la iarba verde. Prin urmare, sunt sanse mari ca pe cel care se apuca sa creasca melci s-ar putea ca aceasta proverbial de inceata molusca sa-l scoata din criza mai repede decat l-ar putea scoate un Ferrari... Asa ca nu mai cautati degeaba cheia de contact ci puneti mana pe lucrarea Ferma pentru cresterea melcilor!


de Alexandra Stanescu

Alt-Fel.ro © 2024