Tags: afaceri, idei de afaceri, afaceri la cheie, ciocolata, ciocolaterie
Daca as deschide vreodata o afacere atunci aceasta ar
fi o ciocolaterie cu ciocolata adevarata. Nu ma pricep sa fac ciocolata dar pot
invata, important este ca ma
pasioneaza
si am o senzatie de deja-vu cand ma gandesc la ciocolaterie.
Da, inca
nu va pot invita la ciocolateria mea dar pot sa va vorbesc despre ea. Vitrine
mari care ofera privirilor pofticioase un adevarat festin si atratia
irezistibila a figurinelor abia preparate. Imaginati-va ce senzatii, ce gust
deosebit are ciocolata
adevarata (cu unt
de cacao), atat de proaspata incat aerul se umple de arome si promisiunea unor
momente dulci. Impact maxim!
Impozitul pe Profit - Codul Fiscal 2009
Legislatia la zi, explicata in 75 de cazuri practice
fiscal-contabile
Prepararea se face in mare masura manual, o
parte dintre operatiuni chiar la vedere, doar cu ingrediente naturale. De ce
este ciocolata cuceritoare? Producerea ciocolatei are la baza, chiar si in
zilele noastre, arta straveche a cofetarului sau a maestrului ciocolatier de a
combina ingredientele de baza - cacao, untul de
cacao si zaharul - cu alte ingrediente care
diferentiaza fiecare produs. Aromele cele mai folosite sunt de vanilie, cafea,
scortisoara, malt. Dar inventivitatea ciocolatierilor nu
are limite: ciocolata poate contine iasomie, menta
sau chiar piper. Un lucru este sigur, cu cat cantitatea de cacao si de unt de
cacao sunt mai mari cu atat calitatea ciocolatei este mai buna.
Pentru
altii visul de a avea o ciocolaterie a devenit deja realitate.
"Orice devine
mai gustos daca este invelit in ciocolata" este motto-ul dupa care si-a condus
afacerea David Zaitz proprietarul unei ciocolaterii din Boca Raton. El a preluat
afacerea, in sistem de franciza. "Putem
sa facem orice forma din ciocolata” afirma Zaitz. Cu toate acestea ciocolateria
sa este specializata in realizarea de carduri de
ciocolata, de tablouri create din ciocolata de
diverse culori sau figurine pentru ocazii speciale, in general produse care
necesita un design deosebit.
In fata altei ciocolaterii o doamna priveste
uimita cum cofetarul introduce o capsuna proaspata intr-un "rau de ciocolata".
In momentul in care scoate capsuna din baia de
ciocolata el observa cum ochii doamnei se maresc de
placere si o invita in magazin. Ii ofera o capsuna invelita in ciocolata
proaspata si aromata. Urmareste expresia fetei ei
atunci cand gusta si asteapta reactia. V-ati gandit
la acelasi lucru, nu-i asa? Femeia a cumparat imediat o cutie de fructe
proaspete invelite in ciocolata.
Este o afacere care nu se adreseaza doar
trecatorilor. Daca afacerea ta s-a dezvoltat indeajuns, cei mai buni si fideli
clienti pot fi hotelurile, restaurantele, companiile si
chiar institutiile de stat (pentru mesele de
protocol). Comenzi mari vin si de la clienti care au petreceri sau nunti in
familie. Dar atunci nu va mai fi o ciocolaterie ci chiar o
fabricuta.
Alte afaceri dulci... saptamana viitoare!
de
Zenobia Badescu
Sursa:
www.afacerilacheie.ro