Alt-Fel.ro



Tags: idee de afaceri, idei de afcaeri, afaceri la cheie, afaceri, oportunitati de afaceri

O idee de afaceri va da tarcoale si va strica linistea noptii? Va treziti mazgalind tot felul de calcule pe prima bucatica de hartie care va cade sub mana? Va pisati prietenii cu scenarii gen "sa vezi ce am de gand sa fac..."? Cam asa arata inceputul oricarei afaceri. Dar de aici si pana a avea o firma prospera si stabila mai este ceva drum. O afacere nu se construieste deloc usor si acesta este motivul pentru care peste 50% dintre firmele nou-infiintate isi inceteaza existenta destul de repede, coplesite de o serie de probleme carora nu li s-a acordat suficienta atentie.

Cum sa faci afaceri profitabile in agricultura,
pe timp de criza, cu bani de la
Uniunea Europeana!

8 idei de afaceri la cheie pentru tine!


Poate ca pe hartie planurile de start si de dezvoltare arata foarte bine, dar adevarul este ca ele nu pot fi validate decat de piata (de piata reala, nu de cea banuita de dvs.). Cam cum ar trebui sa procedati? Cam ce aveti de facut? Raspunsurile strict la obiect depind de specificul fiecarei afaceri in parte. Totusi, exista cateva recomandari care va ajuta mult, indiferent de situatie.

In primul rand, sa alegeti cat mai inspirat afacerea pe care se va baza viata dvs. de acum incolo. In niciun caz la intamplare. Ati deschide un restaurant daca nu sunteti in stare nici macar sa faceti un ou fiert? Desigur, ati putea angaja oameni care sa va ajute si sa va inlocuiasca in toate, dar, pe langa faptul ca trebuie sa dispuneti de un portofelul burdusit, riscati sa nu aveti sensibilitatea care sa va faca sa intelegeti daca ceea ce propuneti este intr-adevar ceea ce asteapta clientul. Mai ganditi-va.
Construiti-va afacerea pe baza experientelor, capacitatilor si aptitudinilor dvs.

Studiati concurentii si, daca este cazul, deveniti-le clienti ocazionali pentru a analiza indeaproape produsele sau serviciile lor. De asemenea, nu va alegeti niciodata un partener numai pentru ca va este prieten - nu este indeajuns pentru a supravietui pe piata. Nu va alegeti un partener numai pentru ca si el este satul de seful lui si vrea sa-i arate de ce este in stare. Partenerul ideal are o hotarare si o competenta egale cu ale dvs., eventual cunostinte diferite care le completeaza perfect pe ale dvs.
In fine, este important a constientiza ca desfasurarea unei afacerei inseamna mai cu seama a fi in stare sa contactezi, sa castigi si sa mentii o clientela.

de Zenobia Badescu

Editorial preluat din newsletter-ul Afaceri la Cheie


Alt-Fel.ro © 2024